30. 5. 2014

Strach

Definice strachu:
Nebojíme se tmy, bojíme se toho co v ní je. Nebojíme se výšek, bojíme se pádu. Nebojíme se lásky,  bojíme se, že naši lásku nikdo neopětuju. Nebojíme se zamilovat, bojíme se, že to dopadne stejně.
  Máme strach, že špatné věci se nám budou opakovat znovu. Že špatný den nikdy neskončí. Že jednou na nás všichni zapomenou. Že přijdeme o své přátele a nebudeme se mít na koho obrátit. 

 Je všude kolem nás a každý ho má. I když tvrdíme, že ne :) 

Co bychom si měli uvědomovat

Měli bychom vědět, že láska není úsměv, ale pocit. Přátelství není procházka, ale důvěra. Život neni zlý, ale lidé v něm ho ničí. Že bolest, kterou vlastníme, nás jednou opustí.  Že ani nejnešťastnější chvíle netrvá věčně. Že jizvy jsou symbolem nové zkušenosti. Že po cíli přijde nový start a že žít je krásné.
Že časy,  když celá rodina byla pohromadě,  dva mladí lidé do sebe byli zamilovaní až do smrti a přátelství trvalo věčně, jsou pryč.
Že život ti nedává lidi, které chceš, ale dává, které potřebuješ. A proč? Aby tě ranili, aby tě milovali, aby tě opustili a aby z tebe vytvořili osobu, kterou ti bylo souzeno být.

  Také bychom měli vědět, že máme dávat, ale nedovolit, aby nás využívali. Milovat, ale dát pozor, aby naše ♡ nebylo zneužívané. Věřit, ale nebýt naivní. Poslouchat, ale neztrácet svůj vlastní hlas.
Že občas je potřeba některým lidem přestat lézt do zadku, aby nás přestali brát jako samozřejmost a pochopili, že nás taky můžou i jednou ztratit.
  A že život je nespravedlivý a ne vždy se vyplatí být hodný a ochotný. Že ty největší svině vždy dostanou to, co chtějí a ať se snažíme jakkoliv, stejně se vždy něco zkazí.
Že vždy je někde schované slunce a vyleze v tu nejlepší chvíli a to, že se nám jeden den nepodařil neznamená, že zítra to nebude lepší.

28. 5. 2014

Název není


Myslím, že každá dívka by chtěla být tou, která bude svému příteli dělat jeho dny lepšími. A on potom jednou bude schopen říct: "Můj život se změnil od doby, kdy jsem ji potkal."
 Je taky pěkné, když život najednou dostane smysl. Vše je najednou jednodušší a máme konečně důvod, proč se den co den usmívat.
 To, že to občas není jednoduché, je jen důkaz toho, že ve dvou lze překonat jakoukoliv překážku.
Je to den, kdy nám do života vstoupí ten, který tam celou tu doby chyběl... Cítíte se šťastní, naplnění a jakoby vám už nic nechybělo.
Chcete druhému ukazovat lásku, ovšem nesmíme zapomínat, na jednu věc. Nesmíme milovat přespříliš, chceme-li býti milování. Protože pak vyčerpáme sami všechnu lásku určenou pro dva. A přemíra lásky, kterou dáváme, ničí možnost lásky, kterou bychom měli brát.
 Vztahy mezi dvěma lidmi jsou hodně složité a vlastně totálně nepochopitelné. Ale bez nich by to přece nebylo ono :)

26. 5. 2014

Bouřka


Pozdní jaro a léto doprovází bouřky. Liší se podle intenzity ničivosti, spadaných srážek na metr čtverečný atp. Ale jak se cítím při bouřce? Je to chvíle, kdy nemyslím na následky, žiju jen v přítomnosti a nevnímám nic jiného, než zesilující bubnování velkých dešťových  kapek o plechovou střechu. Je dusno a ty kapky jsou tak osvěžující. Vlna napětí vám projíždí celým tělem a vy se cítíte tak.. jiní. Miluju ten pocit, když je bouřka. Mám strach, ale přitom je to tak vzrušující. Při každém zahřmění mnou projede vlna zvláštní radosti a zároveň mě zamrazí. Těším se, až bude bouřka přímo nad námi, kdy je cítit to napětí ve vzduchu... Ale bouřka nás obešla. Jako by se nám chtěla úplně vyhnout.. To je tak vždycky   (-_-)  

Zanechala po sobě jen pár kapek.

Jen jsem mohla závistivě koukat na tu pulzující záři v dáli a cítit opožděné dunivé hřmění vzdalující se bouře.

25. 5. 2014

Hokej ♡

,,Čeští hokejisté podávají na mistrovství v Minsku otřesné výkony."

Přímo jako vystřižené z hlavní strany bulváru. Jo, naši to teď ke konci trochu projeli. Ale sami  v rozhovorech opakovaně přiznali, že už nemají sílu. Přece jenom každý souboj chtěli dotáhnout do konce a udělat všechno proto, aby obránili vlastní branku. Bojovali i v zápase s Francií, i když v tomhle souboji bylo více než jasné, že naši musí vyhrát. Nakonec máme "bramborovou medaili", jak se říká. Ale co. Češi, můžeme být pyšní na náš tým, že to dotáhnul až do semifinále! Hlavní je se zúčastnit, výhra je už jen bonus ;).

Mými nejoblíbenějšími hokejisty jsou všichni =3. Ale jinak asi Jágr (68), protože o něm slýchávám už od malička :)
A teď nová ☆ hvězda ★ Hertl (48) z toho důvodu, že má za sebou plno úspěchů, a to je teprve na začátku své hokejové kariéry ;)

Jak závěrem zhodnotit celé mistrovství? Určitě nemohu opomenout důležitou poznámku. A to tu, že rozhodčí tuto sezónu nesplnoňovali to, co se od nich přirozeně očekává a to spravedlivá rozhodnuti. Takové zneužití výsledků hodně ovlivnilo mnoho rozhodujìcích utkání v neprospěch takových států jako je třeba Česká republika.
              Co si myslíte vy? Máme to snad chápat jako přímý útok na náš "nároďak"?

24. 5. 2014

Odejít?Zůstat?Zlepší se?

Občas se dostaneme do situace, kdy z našeho života někdo odejde nebo jsme nuceni odejít my.
 Nastane situace, kdy už dva lidé nemůžou být spolu, nebo nechtějí být spolu a proto se jeden raději vytratí, protože má pocit, že "to tak bude lepší". 
I když nechcete, aby odešel, musíte respektovat jeho rozhodnutí. Ale to, že odejde, neznamená, že vám skončil život. Že skončil váš příběh. Je to pouze to, že skončila jeho část příběhu.
 Problém je, že se říká: "Každý příběh končí šťastně. A pokud konec není šťastný, znamená to, že příběh ještě neskončil". 

 A co potom, když si člověk uvědomí, co udělal a chce vrátit? Vy jste si zvykli na to, že už u vás není, že skončila "ta jeho část", jenže pak vás přepadnou myšlenky: "Co když se zlepšil, co když vážně přijde ten šťastný konec, co když všechno bude úžasné"?

Je to složité, všechno je vlastně šíleně složité.
Protože děláme v životě rozhodnutí s tím, že si myslíme, jak to je pro všechny nejlepší. Ale pak nám třeba dojde, že to nejlepší není a je tady problém. A snažíme se to vyřešit, jenže stejně se vždy naskytne to, že jeden z nich nebude spokojený... 
Přála bych si, abych uměla řešit situace tak, aby to bylo prospěšné i pro mě, i pro druhou stranu. Jenže to je asi nereálné...

Someday..

Jednoho dne si uvědomíš, jak je pro tebe důležitá, co všechno by byla schopná pro tebe udělat. Pochopíš jak jí na tobě záleželo, že tu stále byla pro tebe, zatím co ty si tu byl pro jinou. Přijdeš na to,že ona byla ta, která si zasloužila to, co si dával vždy jiné.Jednou to přijde, ale v té chvíli už bude pozdě. Bude po všem. Ona tu už pro tebe nebude.Odejde,daleko od tebe. Někam, kde se nebudete moct vídat. Na místo, na kterém bude s někým jiným. S někým, kdo jí k nohám položí i modré z nebe jen aby se usmívala, jen aby byla šťastná jako nikdy předtím. A v té chvíli pochopíš, že si zůstal sám. Sám mezi všemi falešnými lidmi , mezi kterými nebude nikdo takový jako byla ona. Osoba, kterou jsi měl tak strašně rád. Člověk, pro kterého návrat by si spravil cokoliv na světě. V tom momentě ti dojde, že už se to nezmění. Odešla, a nic a nikdo ti jí nevrátí nazpět. Začneš vzpomínat na ty společné chvíle. Chvíle, které by si nejradši zopakoval. Promítneš si v hlavě ty momenty kdy jste se spolu smáli, kdy jste blbli jak malé děti. To období tvého života, o kterém by si nikdy neřekl, že skončí. Že ti bude jen další vzpomínkou do sbírky. Zůstaneš bezmocně stát a budeš jen poslouchat to ticho, které za sebou nechala. To prázdno, které po ní zůstalo. A v té chvíli bude zbytečné přemýšlet o tom, kdo má na tom vinu. Stalo se, nevrátíš to zpět. Spokojíš se s někým, kdo jí bude podobný. S někým , kdo ti bude připomínat osobu o kterou jsi přišel. Budeš se usmívat, říkat,jak jsi šťastný a v duchu si budeš uvědomovat,že nikdo nebyl, není a nebude jako ona. Osoba kterou jsi navždy ztratil.


23. 5. 2014

První a poslední

Mám jednu důležitou otázku. Není ale dané, že je důležitá pro všechny. Někomu to možná přijde jako pitomost a v hlavě jej napadne jen plno otázek. Proč se vůbec někdo zaobývá takovými věcmi? A jaký k tomu má důvod? Ma vůbec cenu nad tím přemýšlet? A pokud ano, proč tedy je všude tolik otázek? Není přemýšlení právě o tom, klást si otázky a hledat odpovědi? A taky si občas myslíte, že na tu Vaši otázku žádná správná odpověď neexistuje? Že na ni nikdo nedokáže správně odpovědět? Proč mi v hlavě víří tolik mnohdy nesmyslných otázek?

Má tohle všechno vůbec smysl? A jestliže ti, co tvrdí, že vše má svůj důvod a smysl a vůbec všechno, proč tedy musíme myslet? Proč někdy nevypnout a neřídit se jen vlastními instinkty? Vám se nikdy nestalo, že jste si mysleli, že Váš mozek každou chvílí pod návalem otázek a myšlenek exploduje?

Jaký důvod tohle všechno má? Přáli byste si, aby existoval knoflík, kterým tohle všechno vypnete? Kterým se tenhle tok všemožných otazníků zastaví? Ale co potom? Jak se budeme všichni chovat? Stejně?
Každý z nás je jedinečný a má přeci svoje názory a myšlenky, nebo ne?
                          Já se ale ptám - jaký názor máš ty?

21. 5. 2014

Alone

Často se setkávám s lidmi, kteří tvrdí, že jsou na všechno sami. Přijde mi to jako pěkná blbost. Vždyť vždy se najde aspoň jeden člověk,  který je s vámi. Ne všichni maji dvacet kamarádů, ale za to můžou mít tři, kteří by za něho dali ruku do ohně.... prostě a jednoduše nevěřím tomu, že jsme na vše sami. A když si to někdo myslí, měl by se zastavit a rozhlédnout se kolem sebe. Třeba právě ta slečna, která sedí v poslední lavici sama bude dobrá kamarádka. Nebo ten kluk co si hraje na drsňáka.
Jen prostě musíme koukat a nezapomínat, že sami nejsme :)

20. 5. 2014

Dovoleno? Není dovoleno?

Nedávno jsem u nás ve městě viděla tenhle "bilboard". Konkrétně to je od IKEY.  Zaujal mě jednak tím, že jsem nic podobného viděla, taky tím, že mě donutil se nad ním pořádně zamyslet.
 Co se vlastně počítá, že je dovoleno? Kdo kdy řekl, co smíme a nesmíme? Samozřejmě když nemyslím zákony, školní řády a podobné věci....
 Někteří lidé si řeknou, že teď je normální, aby se nosily legíny a krátké tričko, aby šel co nejvíce vidět zadek. A najde se holka, která bude nosit sukně. A všechny s legínama na ni budou koukat. A říkat si, jak moc vybočuje z řady. Že tohle není dovoleno. A budou ji doporučovat, aby si taky vzala legíny, protože to je dovoleno....
Vídávám holky, které mají dlouhé hnědé vlasy, koženou hnědou bundu, už zmíněné legíny a tričko nad zadek. Objeví se holka s krátkými vlasy a hned ji každý říká "kluku" "jsi trapná" a tak.
 Kdo kdy řekl, že nemůžeme mít svůj styl? Že nemůžeme mít snídani k večeři a večeři k snídani? Že v 15. se nemůžu jít houpat na dětské hřiště? Že pořád musím mít samé jedničky, od  ráda do večera sedět doma a jen se učit a musím být ve všem dokonalá? Doopravdy mě to nebaví. Někdo něco určí a když to udělá jinak, tak je hned problém a jste divní a trapní. Někdy bychom se nad sebou měli zamyslet...

Sad


















Vždycky jsem si říkala, že mi pokaždé vyjde to, abych tohle nemusela zažít. Že budu natolik šikovná a nikomu neublížím, abychom kolem sebe nemuseli takhle chodit.
 Protože je šílené, když potkáš člověka, se kterým jsi fakt něco zažil a děláte jakoby nic. Bolí to. Protože si potom představíš, co všechno jste spolu zažili a jste z toho smutní.
 Zažila jsem to. Potkala jsem člověka a dělal že mě nezná. A v tu chvíli jsem se cítila tak strašně. Proběhlo mi hlavou, jaké chvíle jsme spolu prožili a že už možná ani neprožijeme. Bylo to tak hnusné. A nejhorší je, že nemůžete nic udělat. Prostě to jen respektovat a nedělat nic. Případně taky se tvářit, jako byste ho neznali.
Nemám to ráda a doufám, že už to nikdy nebudu muset zažít.

About Me

Ze začátku bych chtěla přivítat všechny, kteří narazili na můj blog a ti, kteří tady přišli cíleně. Takže - ahojte! :)
Bloguju už asi nějaké 3 roky, ale musela jsem si založit nový. A bude o něčem jiném. Tady je pro začátek pár věcí o mě:
1. Jmenuji se Denisa, ale nenávidím to, takže raději Deni, popřípadně Deniska, Denča a nejhůř Denda.
2. Je mi 17
3. Bydlím na opačném kraji republiky od Prahy (takže prdel světa)
4. Bez hudby nedám ani krok. Pokaždé co jedu sama autobusem, tak mě uvidíte jedině se sluchátky :3 A co poslouchám? Tak od každého trochu. Nemám přímo oblíbeného autora, od každého mám třeba dvě, tři písničky.
5. Miluju žvýkačky, žvýkám pořád.
6. Přes červen/červenec budu pracovat a v srpnu mám volno, abych si mohla ty prázdniny taky užít.
7. Za každý komentář, vzkaz, názor jsem strašně ráda.
8.Každou chvíli mám jiné vlasy, nemám totiž ráda stereotyp.
9. Měla jsem ombre.



10. Miluju knížku "The fault in our stars". Strašně se těším na film :)


11. Pořád píšu jednoho smajlíka → :3 skoro všude :D
12. Mám tři sourozence. Velkého a malého bráchu a ségru :3





13. Když mám dobré téma, tak se dokážu rozepsat a je z toho hodně dlouhá slohovka.
14. Nenávidím hmyz.
15. Někdy bych zabíjela kluky za to, jak se chovají. 
16. Jsem hnědovláska (většinou) s zelenohnědýma očima. A malinká (160cm).
17. Když mi někdo řekne/napíše kompliment, culím se. Ale neumím ho přijmout :D
18. Když někomu radím, jsem strašný optimista. Ale jakmile jde o mě, jsem pesimista.
19. Když něco provedu, tak mě tak tíží svědomí, že se stejně přiznám.