2. 1. 2015

Potřebuju někoho?

Nejkrásnější a zároveň nejhnusnější pocit je vědět, že vás někdo potřebuje.
Proč nejhnusnější?
Když vás někdo potřebuje a vy nemůžete být s ním, nemůžete být u něho, objímat ho a utěšovat. Nemůžete za nim přijít a dát mu pusu, aby se cítil lépe.
Nemůžete ležet vedle něho,  hladit ho a říkat to klišé "bude to dobrý".
Je to něco jako zakázána láska.
Chcete byt s ním protože vás potřebuje, ale vy nemůžete. A proč? Protože máte povinnosti. Své stereotypní povinnosti, které možná už ne tak rádi plníte.

Takže místo toho, aby jste byli s těmi, kteří vás potřebují, stojíte venku s lidmi, u kterých si už nejste jisti, jestli vás vůbec mají rádi, natož potřebují.
Špatné také je, když člověk potřebuje zlepšit náladu, ale uzavře se do sebe a o nikoho nestojí. Ale víte co je ještě horší? Když ten člověk, který má špatnou náladu, potřebuje rozveselit a dokonce to dává najevo, je člověk, který nestojí o vás. A víte co je asi nejhorší? Když ten člověk je ten, který by si měl od vás nechávat zlepšovat náladu. Když to je dejme tomu přítelkyně/přítel a on o vás prostě nestojí. Nestojí o to aby jste byli s nim, aby jste se snažili. A vás to raní. Protože si přijdete zbyteční.
A už vás naprosto nikdo nepřesvědčí, že jste potřební. Protože když vás nepotřebuje ten nejdůležitější tak potom kdo?


A proč nejkrásnější? Tak to známe snad všichni. Ten pocit, že tady nejsme zbytečně je úžasný. Vědět, že naše přítomnost někomu pomáhá tak, že když mu je zle, díky nám se mu trochu uleví. Vědět, že když toho člověka obejmu, zlepší mu to náladu.
Ale taková potřeba se musí umět vyjádřit. Bohužel ne všichni to dokážou. 

1 komentář:

  1. Máš pravdu, né každý to dokáže a když je pak pozdě, všeho lituje.

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za tvůj komentář, moc si toho obě vážíme! :)